Vloerverwarming
woensdag 27 september 2017

Vloerverwarming

Doen! Vloerverwarming onder parket.

Meteen maar een misverstand de wereld uit helpen: parket op vloerverwarming kan. En hoe! Vloerverwarming bestaat al jaren, maar het gebruik ervan is verschoven van bijverwarming naar hoofdverwarming. Ondertussen zijn ook de mogelijkheden qua vloeren veranderd.

Nog vaak wordt vloerverwarming alleen gecombineerd met plavuizen of PVC. Met een houtpatroon welteverstaan. Maar waarom voor imitatie gaan als echt hout ook geschikt is? En dat niet in slechts een paar soorten, de Bauwerk Parkett heeft wel 350 varianten met plankbreedtes van 7 tot en met 26 cm!

Het verschil tussen vroeger en nu

Waarom parket op vloerverwarming nu wel kan? Vroeger werd parket van massieve planken gemaakt. Massief hout is gevoelig voor vochtwisselingen. Vloerverwarming maakt lucht droger, waardoor massief hout krimpt en er scheurtjes en naden ontstaan. Vroeger werden de planken daarom zo smal mogelijk gehouden om zo min mogelijk werking te hebben, maar dan nog: de massieve planken waren dik, wat het onmogelijk maakte om warmte door te laten.

TEN DAM VLOEREN is leverancier van tweelaags Bauwerk parket. Dit parket met een eikenhouten toplaag (genoeg voor decennia wooncomfort) en een HDF onderlaag werkt niet onder invloed van vocht en laat warmte gewoon door.

Even technisch…

De mogelijkheid van vloeren op vloerverwarming wordt aangegeven met een weerstand. Hoe lager die weerstand, hoe geschikter de vloer is voor vloerverwarming. De norm bij alle typen vloerverwarming is 0,09 m2 K/W. De tweelaags parketvloer van Bauwerk heeft een weerstand van 0,049 m2 K/W, bijna de helft van de norm!

Bent u eruit? Wilt u een vloer van echt hout die altijd warm aanvoelt en niet alleen als de vloerverwarming aan staat? Voel het verschil met Bauwerk parket van Ten Dam Vloeren.

 

Terug naar overzicht